Sunday, September 13, 2009

Kad Raya Untuk Yang Teristimewa

Assalamualaikum dan Salam Muhibbah...

Alhamdulillah, pada hari Jumaat, 11 September 2009, jam 0020, kami berenam sempat bergambar di salah sebuah lokasi yang telah dirancang untuk sesi fotografi bagi menyiapkan salah satu tugasan sebelum menjelangnya Aidilfitri. Semestinya kalian semua dapat menduga apakah tugasan tersebut. Ya, penghantaran kad-kad raya kepada insan terpilih dan teristimewa.

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs205.snc1/7224_131439764756_613259756_2293510_8369415_n.jpg
Dari kiri: Shukri, Roslan, Amir, Penulis, Fadhli dan Fawwaz

Inilah gambar yang telah kami gunakan untuk diselitkan sekali di dalam helaian kad-kad raya berkenaan. Terima kasih kepada saudara Ahmad Fawwaz Mohd Raji kerana gambar ini diupload olehnya ke dalam laman sosial Facebook. Namun, yang seronoknya adalah apabila kad-kad raya ini diterima oleh Dekan dan Timbalan Dekan Fakulti Biosains & Biokejuruteraan (FBB), Prof. Dr. Noor Aini Abdul Rashid dan Prof. Madya Dr. Madihah Md Salleh. Berikut adalah bingkisan ayat-ayat tutur kata yang lahir daripada mereka.

Prof. Madya Dr. Madihah Md Salleh: Nie gambar artis nasyid mana pula nie? Tak apa. Nanti saya frame kan gambar nie. Terima kasih ya.

Prof. Dr. Noor Aini Abdul Rashid: Siap letak gambar lagi nie, Madihah. Dalam kad nie.

Seterusnya, Prof. Noor Aini membalas kad raya tersebut dengan uacapan daripada beliau. Yang tertariknya adalah perkataan yang tertera di atas kad tersebut setelah dibuka.

"Kepada Jejaka2 Tampan Tahun Tiga"


Memang kami tergelak tatkala membaca kenyataan berkenaan. Walau apapun, terima kasih Prof. dan Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin daripada kami.

0 comments: